Baronii politically corect

Frământările de la vârful conducerii psd-iste generează unele noutăți aparente, altele nocive, nicidecum etern clamata reformare a social – democraților. În primul rând vom avea un congres de tip consens, fără un mare duel.

E o noutate în raport cu ultimele congrese care au fost marcate de aprige bătălii, iar la prima vedere pare că e un regres democratic. Dar dacă sunt candidați penali și cu abuzul în sânge, atunci pot fi și-o sută, că nivelul de democrație tot minimal rămâne. Pe de altă parte, marota democrației de tip urnă nu mai merită multă atenție. Liviu Dragnea e specialist în urne de vot, dar nu și-n democrație, prin urmare decât să existe un contracandidat care să fie din același aluat, mai bine să existe o transparență a actului nedemocratic.

Încercând să pară mai european decât Juncker, Liviu vrea să urce dealul democrației, nu cu „trăsioara”, ci cu Jeep-ul, vrând să dea o lecție de modernitate. Pentru asta a propus un proiect de lege privind defăimarea socială. Inițiativa e acoperită de cele mai bune intenții privind discriminarea rasială, religioasă, sexuală. Cu alte cuvinte, un import din manualul de corectitudine politică a stângii europene, atât de discutabil. Dar dacă totul s-ar rezuma la atât, unde-ar mai fi câștigul politic al legii? Pentru că în România, orice lege sau cod trebuie întâi să le aducă avantaje celor care le inițiază. Așa că nu este o graniță bine trasată privind acest concept de „defăimare socială”, care se poate întinde inclusiv la etichetări date de jurnaliști, oamenilor politici. Prin urmare, în spate stă tot nevoia de-a proteja imaginea penalului, nicidecum minoritățile de tot felul.

Culmea, această inițiativă vine de la șeful de campanie prezidențială al lui Ponta, de anul trecut, cea mai mizerabilă din câte s-au văzut, în care Klaus Iohannis era atacat pe criterii religioase, etnice. Tot în această notă, Președintele interimar al Organizației de Femei Social Democrate, Viorica Dăncilă, a propus ca la anul să existe o cotă de gen pentru femeile social-democrate, de minim 30% pe listele de candidați. Cine-ar fi crezut că reforma europeană a PSD, va veni din medievalul Teleorman? PSD-ul rămâne un partid al paradoxurilor. Dar e clar că vorbim doar de-o fardare europeană, bună ca imagine în vedea Congresului, care, ca de fiecare dată, trebuie să dea iluzia unui nou început.

Acum, pentru a nu fi cârcotașii absoluți, trebuie să recunoaștem, că între un PSD primitiv al baronilor, al feudelor, și o formațiune cu agendă politically correct, parcă ar fi mai ușor de îndurat varianta a doua. Din păcate, nu asta se arată la orizont. Dimpotrivă, e pe cale să se nască un PSD și mai greu de digerat, care își va conserva vechile metehne ciocoiești, peste care va trage glazura stângist europeană. Astfel că vom avea pe de-o parte, clasica baronime coruptă și anti-justiție, alături de posibilele abuzuri ale corectitudinii politice, care știm că produce multe aberații și nedreptăți.

Parcă e în gena blestemată a acestui partid să se lipească numai de ceea ce poate produce un abuz sau o limitare a libertății. Prin urmare, Jeep-ul – trăsioara al lui Liviu va urca în deal la Mărioara să-i pună pe masă, cota de gen și candidatura.

http://www.crisana.ro/stiri/controverse-23/baronii-politically-corect-157509.html#rate_article

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s