Legiferarea falsei memorii

Inițiativa legislativă de la noi nu pregetă în a ne surprinde din ce în ce mai neplăcut. Când nu vor lefuri dublate pentru ora și jumătate la care se reduce ziua de muncă a unui parlamentar, aleșii neamului atacă cu sfertodoctismul de rigoare și subiecte istorico-culturale.

Asta pentru că încă n-am ajuns la legi bizare, precum cea din statul Kentucky, SUA, unde nu ai voie să vopseşti o raţă în albastru şi să o oferi spre vânzare decât dacă vrei să vinzi şase rațe albastre în acelaşi timp. La noi ar trebui adaptată legea la cioara vopsită, care e vândută și multiplicată fără număr. Sau mai potrivită ar fi o lege din Argentina care interzice paturile cu saltea din pene, motivația fiind descurajarea lenei.

Cu siguranță, viitorul Parlament va avea timp berechet pentru a alcătui legi excentrice, mai ales dacă își vor ridica lefurile la 9.000 de lei pe lună. Până atunci vedem cum intră în vigoare o lege menită să părtinească memoria istorică: Legea 217/2015 prin care sunt condamnate simbolurile fasciste, legionare. Doar că fiind lipsită de nuanțe aruncă implicit blamul și asupra unor personalități culturale sau eroi ai rezistenței anticomuniste care au avut tangență cu aceste mișcări.

În acest sens nu au întârziat să apară din partea celor care și-au dat girul pentru această lege, argumente de un cinism deplorabil. Alexandru Florian, fiul unui comisar ideologic sovietic, director general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, consideră că Mircea Vulcănescu și Nichifor Crainic merită ținuți laINDEX în baza unor condamnări date de justiția bolșevică. Îi putem trece pe lista neagră și pe Noica, Cioran, Eliade, a căror blamare în anumite medii de poliție intelectuala occidentală a produs mereu jubilație unor impotenți academico-culturali de la noi, condamnați la resentimente provinciale. Nu în ultimul rând va fi lezată memoria unui erou al rezistenței anticomuniste din munți, Ion Gavrilă Ogoranu.

Legea este evident proastă, iar dacă ne uităm la inițiatorii ei nu ne mai mirăm deloc. Unul dintre ei este fostul consilier prezidențial al lui Klaus Iohannis, care a trebuit să plece de la Cotroceni pentru că este anchetat de DNA pentru o mită de 170.000 deEURO , iar celălalt este fantoma somnambulă, Crin Antonescu. Acest pokerist mahmur nici măcar n-a catadicsit să se prezinte la Parlament pentru forma finală a legii. Pe mâinile acestui inconștient stau legile în România, cel care arunca în aer statul de drept în 2012. În tot acest timp se dau pensii speciale pentru foștii milițieni, torționari și securiști, asta dacă tot e să vorbim despre reparații morale până la capăt.

Dar nu ne mai miră nimic de la acest Parlament ajuns la 11% cotă de încredere, cea mai scăzută din Europa, care după ce și-a dat pensii speciale vrea și salarii dublate, iar după ce a „legiferat fărădelegea” de atâtea ori, acum legiferează și trunchierea memoriei istorice.

http://www.crisana.ro/stiri/controverse-23/legiferarea-falsei-memorii-156078.html#rate_article

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s