Dacă-i cal, să tragă, dacă-i parlamentar, să încaseze

Adevărații urmași ai minerilor din iunie 1990, de la mult rememorata  și  puțin elucidata  Mineriadă, de către justiție, sunt membrii  Parlamentului, care rămân un pericol pentru justiție și statul de drept și o sursă de noi și noi  privilegii.  Suferind mai toți de sindromul persoanei speciale, tipic pentru orice prost cu funcție mai mare decât capul lui, evident că s-au dedulcit la pensii speciale.

De  aici  înainte le vor fi suficiente trei mandate, adică 12 ani, ca să aibă garantați 1000 de euro  pensie. Dar asta nu înseamnă că dacă ai trecut prin Parlament și ai stat doar  un mandat, ai făcut-o degeaba. Pentru cei care te-au votat va fi degeaba, dar pentru tine va fi suficient ca să primești  1.600 de lei, iar dacă mai pariezi  pe încă un mandat  e simplu, pui suma de 1600  pe o cotă de doi și dă doar 3100, că se mai deduc impozite și la jocurile de noroc.  Doar  că acesta nu e un pariu cinstit, ci e genul acela de pariu pe care îl fac blătuitorii, și-n care se merge sigur la câștig.

Putem  lua și cazul  maximal  pentru o mai bună ilustrare a acestui privilegiu. Bunăoară,  exemplul  unuia  care între 38 și 50 de ani este parlamentar, pe acesta îl va durea în pensia specială de cât  a contribuit până la vârsta la care a ajuns parlamentar și de ce contribuții va mai avea până la 65, practic se poate pensiona anticipat pentru că oricum pensia normală nu e generoasă în România.

Desigur, am luat cazul unui amărât de provincie care din cărător de tașcă ajunge și el să doarmă la cușetă  spre  București.  Pentru mulți însă,  această  pensie  de 1000  de euro  se va adăuga la afacerile în derulare și la alte acumulări oneroase. Totul ca oamenii să poată la nevoie să se opereze în străinătate, să-și facă sejururi de lux, iar în paralel să facă  pe maidanezii  tv dornici de încăierare sau să plânga de mila unor numere abstracte și fictive de susținători, gen 7,4 milioane. Nu, nu e pentru ei mia de euro,  pentru ei era doar injecția cu ură și manipulare antibăsistă pentru a putea  dărâma justiția în 2012. Probabil că altfel vor purcede la noi atacuri la adresa Curții Constituționale, DNA, cu buzunarele îngrășate.

Până atunci,  de departe cea mai solidă  justificare a acestei decizii vine de la deputatul  PSD, Manolache, finul lui Ponta (cine altcineva!) : „Nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic”. Ipochimenul invocă ca argument răspunderea demnitarului, dar ne întrebăm, care răspundere? Eventual cea penală de care  fug  toți  ca oile din calea lupului. Însă meșterul Manolache, care ne-ar zidi pe toți, are dreptate,  medicii  doar operează,  muncitorii  muncesc, caii  trag și doar parlamentarii votează pentru a-și umple buzunarele.

http://www.crisana.ro/stiri/controverse-23/daca-i-cal-sa-traga-daca-i-parlamentar-sa-incaseze-154849.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s