Dezmembrarea maşinăriei copilotului

Votul de la 16 noiembrie își așteaptă consecința de mai bine de șase luni. Cu toate acestea, căderea lui Ponta nu e atât de iminentă pe cât o lasă să se întrevadă agitația momentului.

Încă are în spate o majoritate penală care să-l susțină și împotriva cererii DNA, dar și pentru conservarea la guvernare. Rămâne lovitura la capitolul imagine, unde am putea asista la o dezmembrare piesă cu piesă a acestei mașinării a minciunii și a corupției. Problema este că această denunțare cu documente, dovezi, nu prea își are locul în presa mainstream. Aproape toate televiziunile mari îl apără sau pun batista pe țambal. Cap de creion prost ascuţit de la Antena 3  se pupă-n bot cu cap de porc de la B1 tv.

Acum ne dăm seama că aceste televiziuni care au distrus presa românească vor trebui să cadă, odată cu patronii care le-au finanțat din banii furați de la stat. Jurnaliștii adevărați au fost marginalizați sau fac tușa pentru acoperiții din sistem care au ocupat prim-planul. Doar prin justiție putem avea o presă liberă și un mediu politic și de afaceri corect, fără monopoluri și oligarhi. E clar că altă soluție nu există, votul politic la patru ani n-a adus nicio schimbare de esență, doar așteptăm ca răul cel mare să devină mic peste patru ani și să-l votăm din nou. Numai pe calea reformelor, a legii și a instituțiilor sancționate în caz de abuz, putem să mai avem o șansă.

În același timp, se acoperă de penibil cei care clamează ritos lovitura de stat, fapt care la noi riscă să devină un lucru la fel de banal ca o pană de cauciuc. Cu alte cuvinte, justiția să aștepte până își termină Ponta mandatul, adică exact de ce era acuzată, că nu se ia de cei aflați la putere. Nemaivorbind de invocarea sfințeniei votului, care nu trebuie deranjat de acțiunile DNA și a Parlamentului ca simbol al democrației, devenit, din păcate, adevărat simbol al hoției.

În replică, Ponta grăbește votul pentru încuviințarea urmăririi penale și pentru moțiunea de cenzură, pentru că știe că are șanse mari să fie salvat și-n felul acesta capătă un argument în fața tăvălugului pornit asupra sa. Va putea poza ca premier păstrat prin proceduri democratice în funcție, iar mai apoi va continua atacul la justiție.

Dar chiar dacă zarurile nu sunt încă aruncate, cursa acestui copilot devenit pilot orb de țară trebuie să se încheie. E limpede că el reprezintă o mafie fără chip și nume publice, care va suferi în final o lovitură cruntă. Să sperăm că nu ne vom ocupa mai apoi cu stingerea incendiilor lăsate de copilotul, care doar la liră n-a cântat, dar ca mitomanie şi inconştienţă l-a egalat pe Nero.

http://www.crisana.ro/stiri/controverse-23/dezmembrarea-masinariei-copilotului-154561.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s