Șovă(ire) în avantajul lui Ponta

În Parlament sunt bombe cu ceas, care din când în când sunt puse să explodeze în fața Justiției. Ne-am obișnuit ca aici să fie sediul borfașilor protejați de rigorile legii.

Acum s-a ajuns la faze, pe alocuri, de Caragiale, Tăriceanu, acest Trahanache erotoman, nu trimite foaia cu rezultatul spre Monitorul Oficial, pentru a nu putea fi contestată la CCR. Între timp, apar discuții avocățești, chițibușării procedurale, specialitatea casei. Rămân pe retină şi scenele şoc cu miruirea lui Şova de către jurista Jipa, căreia i se rupe de Constituţie.

Dar deşi PSD-ul e artizanul principal al blocării justiţiei, nu putem omite că mai sunt şi unii liberali care plâng după USL, iar acest fapt s-a văzut şi-n cazul votului pentru Şova. Unii au lipsit nemotivat de la vot, iar mult promisul vot filmat n-a mai avut loc. Dar mai mult decât toate, specialitatea casei la cei care încă ne conduc e ceea ce filozoful juridic german, Gustav Radbruch, numea „fărădelege legiferată”. Am putut avea parte de această practică încă de pe vremea suspendărilor neîntemeiate constituțional, continuând cu „marțea neagră” și cu nenumărate alte inițiative de a legifera fărădelegea.

Expertul numărul unu în așa ceva, cel care a dus la rang de artă acest procedeu, este Victor Ponta, acest coșmar politic interminabil. Să nu uităm că este în continuare cel mai puternic om din statul român. În România, premierul, dacă are o majoritate confortabilă, este omul numărul unu. Dar e grav că victoria de la 16 noiembrie, încă nu este fructificată pe hârtie. E ca și cu actul lui Tăriceanu care nu e oficializat. Românii l-au votat pe Klaus Iohannis la 16 noiembrie ca să scape de Ponta, iar nefinalizarea acestei dorințe produce o mare frustrare.

S-a vorbit de calcule politice, gen PNL-ul n-ar avea nevoie să intre acum la guvernare, ci să aștepte anul viitor data alegerilor. Chipurile, în felul acesta s-ar conserva și partidul, și Iohannis, iar Ponta ar aluneca și mai mult. E un calcul fals, în primul rând, un guvern nou, instalat acum, n-are cum să se deterioreze într-un an de zile, asta dacă nu se merge pe modelul cabinetului Ponta. Plus de asta, un Ponta lăsat la butoane încă un an de zile, reprezintă un pericol imens pentru democrație și economie. Va încerca să lovească în adversarii politici prin Parchetul General, va da ordonanțe după bunul plac, va arunca cu pomeni și va călări PSD-ul în continuare.

Orice tărăgănare de aici încolo privind îndepărtarea lui Ponta poate fi ca un bumerang, mai ales în perspectiva alegerilor de anul viitor.

http://www.crisana.ro/stiri/controverse-23/-ova-ire-in-avantajul-lui-ponta-152824.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s