Fuga bizară în America

Premierul Victor Ponta se află săptămâna aceasta în America, într-o vizită mult prea discretă, în care îşi propune, chipurile, să ridice nivelul relaţiilor economice româno-americane. Cunoaştem deja reflexul fugii în momente delicate, pe care l-a dovedit premierul de atâtea ori, vezi şi cazul Nuland.

Legat de vizită, logic ar fi fost ca în discuţiile cu mediul de afaceri american să fie prezentă şi o parte a mediului de afaceri autohton, nu de alta, dar ca discuţiile să depăşească nivelul MTO-ului şi a ochilor în tavan. Dar Victor Ponta a dovedit în aceşti trei ani că îi este complet străin mediul de afaceri românesc. Era greu să fie alături de oamenii de afaceri români în America, când nu ştim să fi avut loc aceste întâlniri în ţară, în toţi aceşti trei ani de guvernare.

Nemaivorbind de faptul că măsurile guvernamentale au lovit mereu în oamenii de afaceri, cei prin care se putea relansa economia. Rămâne insignifiantă reducerea de 5% a CAS-ului la angajator, cu atât mai mult cu cât este copleşită, pe de altă parte, de multitudinea de taxe şi accize, iar colac peste pupăză a mai venit şi creşterea salariului minim pe economie, care se ştie că este spaima antreprenorilor.

Măsuri care se bat cap în cap, ştiut fiind faptul că 79% dintre economişti sunt de părere că o creştere a salariului minim duce, la rândul ei, la creşterea şomajului în rândul tinerilor fără experienţă şi a persoanelor slab calificate. Aceştia riscă să-şi piardă locurile de muncă prin faptul că angajatorul e obligat să crească cheltuielile.

Mai rămâne să completăm acest tablou dezastruos al guvernării Ponta cu ultimele rateuri, o rată de absorbţie de 0,06% a fondurilor europene pe ianuarie şi aruncarea în aer a Acordului cu FMI-ul. În cazul acesta, pare bizară şi chiar dubioasă subita apetenţă pentru investiţii şi afaceri, având în vedere indolenţa guvernamentală din aceşti trei ani, faţă de mediul de afaceri autohton.

Care să fie explicaţia? Să fie ultimele cusături de imagine a unei măşti tot mai zdrenţuite? Sau e mai bine să te strecori, când auzi de afacerea Megapower, unde eşti implicat, şi când prietenul de afaceri Şova dă cu subsemnatul la DNA?

http://www.crisana.ro/stiri/controverse-23/fuga-bizara-in-america-151718.html#rate_article

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s