Repetabila farsă

Asistăm de la un ciclu electoral la altul la fâsâirea balonului, pe care ne grăbim să-l umplem din nou cu multă speranţă, când de fapt se repetă o farsă ordinară cu aceiaşi politicieni redistribuiţi în alte roluri, care ne mai scot o figură mai puţin pătată, dar ele, majorităţile de partid, rămân în picioare.

Electoratul român aduce un om în fruntea ţării, crezând că a produs o mare schimbare. Nu e nicio schimbare, clasa politică e în picioare, iar dacă pleacă „boşorogii comunişti”, după cum îi alintă Sebi Ghiţă pe patriarhii psd-işti, vine generaţia de club, chefuri de partid şi de şmenari de sistem. De această rotaţie nu vom scăpa, oricât ne-am iluziona că mergem la vot să schimbăm ceva.

Dacă recent votatul preşedinte e încă în perioada de graţie, partidele continuă să băltească în aceeaşi dizgraţie. Dincolo de problemele de corupţie, partea de resursă umană e şubredă şi ca ştiinţă, şi ca talent politic. PNL-ul nu are un comunicator de talent la ora actuală, iar dacă nu-şi găsesc o voce sau chiar mai multe vor încremeni politic. Prostiile astea cu tăcutul şi făcutul, liniştea, nu au de-a face cu politica. Nu suntem la cules de orez, să stai ca un chinez bătrân care separă boaba de orez în linişte şi răbdare. Politica înseamnă comunicare, discurs, proiecte, bătălia pentru o viziune.

În aceste condiţii suntem siliţi să-l suportăm în continuare pe cel care se manifestă ca o majoretă la un meci de baschet, făcând piruetă după piruetă. Sigur, e posibil ca până la urmă să aterizeze în braţele lui Sebi Ghiţă, care urlă acum din toţi bojocii că legea Big Brother a fost blocată de Curtea Constituţională.

Tot în curtea psd-istă îl mai avem şi pe Mircea Geoană, care iar a sărit prea repede în sus, aruncând zmeul unui nou partid social-democrat, chipurile şi independent, dar a căzut zmeul, aşa că, până la urmă, cartuşele se vor trage în interiorul fabricii psd-iste, peste lăzile rămase de la vanghelioane, ca-n filmele lui Nicolaescu.

Ca totul să fie minunat pentru Victor Ponta, ar mai fi trebuit şi prezenţa lui Traian Băsescu. E ceea ce-şi doreşte cel mai mult Victor Ponta, care ar porni din nou lupta cu anti-băsismul. Ar fi în stare să ne spună că el îl apără pe Iohannis de Băsescu.

În rest, arătăm bine, judecătorul Greblă a lăsat roba pentru rochii de damă, plus nelipsitul trafic de influenţă. Fostul biţniţar Troacă, alias Cristian David, ex ministru de interne al PNL, e prins cu şpaga-n vine, în poliţie colcăie corupţia, vezi IPJ Timiş, dar şi-n alte judeţe mafioţii şi poliţiştii s-au corcit.

Cine mai poate schimba acest sistem? Justiţia e doar o moară de măcinat care e departe ca şi capacitate de a putea absorbi volumul uriaş al corupţiei. Aşa că putem vorbi de revenirea la votul pe listă, de revizuirea Constituţiei şi de tot soiul de majorităţi, oricum o întoarcem dăm peste acelaşi putregai şi aceeaşi repetabilă farsă.

http://www.crisana.ro/stiri/controverse-23/repetabila-farsa-151222.html#rate_article

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s